Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Хуманитарна гимназия получи дарение за учебното си студио по терапия и рехабилитация

  09.06.2020 12:17
Хуманитарна гимназия получи дарение за учебното си студио по терапия и рехабилитация

Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ получи дарение за учебното си студио по терапия и рехабилитация. Дарението беше направено от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов, Венелин Иванов и арх. Драгомир Йосифов.

Инициативата е подкрепена от членове на Ротари клуб Велико Търново и Лайънс клуб Велико Търново. Мотивите на дарителите са в традициите на старите времена, когато хората са се обединявали за подпомагане на различни обществени учреждения - училища, болници и др. Желанието им да помогнат е породено от това, че виждат потенциал за професията и развитие на гимназията. Дарените уреди за магнитотерапия, ултразвукова и електротерапия са на стойност над 2000 лева и са внос от Италия.

С помощта на новото оборудване, учениците от професионалните паралелки в направление „Терапия и рехабилитация“ със специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ ще се обучават с най-съвременна медицинска техника в гимназията.


Ключови думи
дарение Хуманитарна гимназия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати