Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава” 2020 се отменя

  03.06.2020 09:02
Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава” 2020 се отменя

Фестивалът на античното наследство "Орел на Дунава", провеждащ се ежегодно в Свищов и римския град Нове, се отменя.
След Натале ди Рома в Рим (Италия), Големите римски игри в Ним (Франция), Арде Лукус в Луго (Испания), Римският фестивал Еборакум в Йорк (Великобритания), Роман Апулум в Алба Юлия (Румъния), и традиционният античен фестивал в Свищов се оказа жертва на глобалната пандемия.
Като организатори на мащабното събитие сме щастливи да увличаме нови посетители и привърженици. Този уикенд (5-7 юни 2020 г.) трябваше да се проведе поредното издание на фестивала. До последно бяхме в контакт с десетки групи-участници с надеждата да организираме събитието съобразно изискванията на извънредната ситуация – в по-малък мащаб, с по-малобройна публика и онлайн излъчване.
За голямо съжаление се наложи Организационният комитет на фестивала и Община Свищов да отменят събитието през 2020 г. с мисъл за здравето и безопасността на публиката, участниците, организаторите. Оставаме с надеждата да организираме през 2021 г. Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава" в целия му блясък, с 250-300 участници от България и Европа, многобройна публика и много новости във фестивалната програма по същото време на годината. Благодарим ви за интереса и оставаме в контакт за всичко ново около фестивала и античните исторически възстановки, казват от Организационния комитетна Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава".

Сн. архив


Ключови думи
Орел на Дунава
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати