Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Свищовлийка завоюва бронзов медал за България на Международната олимпиада по философия

  31.05.2020 17:23
Свищовлийка завоюва бронзов медал за България на Международната олимпиада по философия

На 29-ти май се проведе Международната олимпиада по философия. Поради мерките във връзка с пандемията COVID-19 олимпиадата беше проведена дистанционно.

Любомира Димитрова –ученичка в 12-ти клас на СУ „Николай Катранов“ в град Свищов, спечели бронзов медал. Това е най-доброто представяне на български участник в Международната олимпиада по философия от 2014 година насам.

Успехът на Любомира не е случаен. За участието си в Международната олимпиада ученичката се класира, като спечели първо място на подборния кръг в България. Припомняме, че тя за втора поредна година представя България на Международна олимпиада по философия. През тази година Любомира продължава победния си ход на различни олимпиади и конкурси.

Тя е единственият дванадесетокласник от област Велико Търново, класиран за участие в Националните кръгове на три различни олимпиади- по философия, история и английски език.

Преди няколко дни Любомира спечели и Специалната награда на Министерство на образованието и науката на Националния литературен конкурс „Живеем в страната на Ботев“ за есето си „Какво е за мен Ботев“.

За невероятния успех на Любомира огромни заслуги има и нейният учител по философия г-жа Виолета Трайчева.

 


Ключови думи
медал философия Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати