Вторник, 27 Сеп 2022
            
Темида

Трима, посегнали на чужди вещи, са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново

  26.05.2020 13:35
Трима, посегнали на чужди вещи, са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново

Осем месеца лишаване от свобода е наказанието, което е наложено  на рецидивист за извършена кражба. След внесен в съда обвинителен акт, М. П. е признат за виновен и осъден за това, че в периода от 17.01.2020 г. до 19.01.2020 г. в гр. В. Търново, откраднал 37 броя домашен суджук, на обща стойност 130,04 лева, като кражбата представлява опасен рецидив.
След одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата, Р. Н. се призна за виновна и е осъдена за това, че на 14.12.2019 г. във Велико Търново, в магазин за дрехи, откраднала от собственичката дамски портфейл с 474 лв. и валута, всичко на обща стойност 586.82 лв. Случаят е немаловажен и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са възстановени. Наложено й е наказание една година и шест месеца пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес; задължителни периодични срещи с пробационен служител  и ограничения в свободното придвижване – забрана да посещава търговския комплекс, в който е извършила кражбата.
След одобрено от съда споразумение с прокуратурата, наказание от три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок ще изтърпи В. Г. за извършен грабеж. Тя се и признала за виновна за това, че на 02.11.2019 г. във Велико Търново откраднала дамско портмоне, съдържащо ключове и 3 лв. - всички вещи на обща стойност 12 лв., като употребила за това сила.
Одобрените от съда споразумения имат последици на влезли в сила присъди.


Ключови думи
Прокуратура
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати