Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Община Елена с одобрен проект в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“

  12.05.2020 09:25
Община Елена с одобрен проект в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“

Проектът на Община Елена „Обособяване на привлекателна зона за отдих в село Чакали“ получи финансиране от 10 000 лв. в конкурса „Обичам природата - и аз участвам“ в ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“. Тя се провежда за 17-та поредна година от Министерството на околната среда и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.
С доброволен труд на местните жители ще се почисти и облагороди дворното пространство пред сградата на кметството, където се намира училището, отдавна недействащо, има и игрище за футбол. Дворното пространство се поддържа със собствени сили и средства от хората в Чакали, но има нужда от допълнително облагородяване и благоустройство. В същия двор неотдавна бе издигнат с дарения параклис в селото, останало незнайно защо още от стари времена без църква.

Проектът предвижда да бъде обособено място за отдих, където да се поставят беседка, пейки, кошчета за отпадъци. Ще бъдат оформени цветни градинки със засаждане на декоративни вечнозелени храсти и рози, също и на широколистни дървета.

В района на село Чакали се поддържат пешеходни маршрути, природата е много живописна и предпочитана за разходки от гости и туристи. С реализацията на проекта още едно място там ще се ползва за пълноценен отдих.


Ключови думи
Чакали
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати