Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Момче от село Чакали помогна при гасене на пожар

  29.11.2018 16:21
Момче от село Чакали помогна при гасене на пожар

Деветокласникът Емрах Стефанов от СУ „Иван Момчилов“ в Елена цяла нощ помага на огнеборците при гасенето на пожар в село Чакали.
„Това момче ми върна вярата в доброто и в младите хора. Емрах е пример за много по-възрастни от него как трябва да се действа при подобна ситуация. Не се уплаши от огромния пожар, разпъваше маркучи заедно с пожарникарите, втурваше се да помага с каквото може, успокояваше пострадалите. Едва на сутринта се усети, че е по домашни чехли, подгизнали от водата. Самият той не се изживява като герой. Добро и отзивчиво момче е. Затова искам повече хора да научат за него и да му благодаря“, разказа  кметският наместник на селото Силвия Йорданова.
В края на миналата седмица в стара къща в Чакали през нощта избухва пожар. Възрастното семейство има късмет, че жената се събудила, преди да ги погълнат пламъците, и излезли навън. Чувайки виковете им, Емрах първи изскочил от дома си. Момчето живее с майка си и по-малкия си брат и са най-близките съседи на пострадалото семейство, чиято къща изгаря напълно.
След подадения сигнал за пожара, огнеборците от Елена пристигат за седем минути. Това спасява от огъня съседните стари кирпичени къщи.


Ключови думи
Чакали
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати