Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Решават за футболните първенства следващата седмица, най-вероятно във Втора лига няма да се играе повече

  02.05.2020 10:12
Решават за футболните първенства следващата седмица, най-вероятно във Втора лига няма да се играе повече

Разговори за подновяването на тренировките в българските футболни клубове и евентуално подновяване на шампионата ще се проведат в понеделник - 4 май. На срещата ще присъстват представители на БФС, Медицинската комисия към БФС и Националния оперативен щаб, съобщи БНР.

Ще се обсъждат вариантите, при които да бъде позволено на футболните клубове да подновят тренировките под някаква форма, а също така ще се очертае евентуален план за подновяване на шампионата. Очаква се Медицинската комисия към БФС да изготви подробен протокол, който да спазват клубовете и който да е задължителен при евентуалното подновяване на шампионата.

Едва след срещата с Националния оперативен щаб ще стартират нови сондажи в БФС и те ще зависят изцяло от резултатите от дискусията.

Обсъжданите варианти са футболно първенство в елитната група да бъде подновено на 5 или 12 юни. Вероятно ще се изиграят само двата оставащи кръга от efbet Лига, без плейофите, както и мачовете от турнира за Купата на България. За Втора лига по-вероятно е въобще да няма доиграване, а само баражи за определяне на новите членове на елита. Повечето клубове от втората дивизия и без това вече обявиха, че нямат финансов ресурс да довършат нормално първенството. Сред тях беше и горнооряховският „Локомотив”, който освободи почти всички професионални играчи и ще доиграе сезона, ако въобще му се наложи, с юношите от Школата.

БФС ще дискутира възможните варианти на срещата на 7 май.


Ключови думи
БФС първенство Втора лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати