Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

По проект финансиран от ПУДООС ще се промени изцяло обликът на парк „Калето“ в Свищов

  30.04.2020 17:22
По проект финансиран от ПУДООС ще се промени изцяло обликът на парк „Калето“ в Свищов

Проектното предложение „КАЛЕТО – ЗЕЛЕНИЯТ РАЙ НА СВИЩОВ” е един от трите одобрени проекта на община Свищов в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема: „Обичам природата и аз участвам“. Със средствата от конкурса, в размер на 9 999,00 лева и доброволен обществен труд предстои да се обнови това любимо място за почивка, развлечения и отдих на гражданите и гостите на града.

Изпълнението на проекта ще промени изцяло облика на парк „Калето“, придавайки му нова естетична и красива среда. Проектните дейности ще включват: почистване на парка, санитарна сеч, озеленяване, ремонт на наличните пейки и кошчета за отпадъци, включително и закупуване на нови такива. По проекта е предвидена и информационна кампания на Общината, която ще даде възможност местната общност да бъде привлечена в инициативата и да създава, и развива нови идеи за облагородяването на парка, и подобряването на жизнената среда. Тя има за цел да популяризира дейностите и резултатите от проекта, както и Националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда - 2020 г.“.

На финала на проекта, обектът ще бъде официално открит с тържествен екопразник и игри за децата от детските градини, и местните училища.

Облагородяването на парка ще осигури здравословна среда на живот, подходяща за детска игра и отдих на населението на община Свищов.


Ключови думи
Калето Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати