Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Три пъти са намалели учениците, които нямат достъп до дистанционно обучение за месец, но 590 деца все още на практика са извън училище

  22.04.2020 15:35
Три пъти са намалели учениците, които нямат достъп до дистанционно обучение за месец, но 590 деца все още на практика са извън училище

На практика всички учители в областта работят с учениците си онлайн, но все още има голям брой необхванати от дистанционното обучение ученици. Само за месец бройката на децата, който нямат достъп до обучение заради липса на компютър, интернет или други причини е намалял три пъти, но 590 все още са възпрепятствани по една от тия причини. Това става ясно от презентация, подготвена от Регионалното управление на образованието, с която се прави анализ на първия месец от преминаването на дистанционно обучение.

Само преди месец 1630 деца са били извън обхвата на онлайн обучението – 911 заради липса на устройство, 536 заради липса на интернет и 183 по други причини. Към 13 април 315 ученици са без достъп заради липса на устройство, 175 са без интернет и 100 имат други причини, за да не бъдат във виртуалния клас.

При учителите общо взето няма драма – от 18 са останали само трима, които не работят онлайн.

Голяма динамика има в интернет платформите, които се използват. В началото почти половината от училищата са използвали Microsof Teams. Седмица по-късно платформата все още остава най-използвана, но вече делът й е паднал до 25 от 83 училища. Нараства делът на Електронен дневник, Zoom, Уча се, социалните мрежи и др. След период на проби Microsof Teams явно се оказва най-предпочитаната платформа и към 13 април 1215 учители я използват. 1123 преподаватели използват други платформи или социалните мрежи.


Ключови думи
дистанционно обучение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати