Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Общинският оперативен щаб в Елена: Вземете правилното решение, останете си вкъщи

  11.04.2020 07:52
Общинският оперативен щаб в Елена: Вземете правилното решение, останете си вкъщи

Със специално обръщение в навечерието на празнизите излезе Оперативният щаб в Елена:

Уважаеми жители на други градове и държави, собственици на имоти в община Елена,
Скъпи еленчани, които работите далече от родния край,
Правим това обръщение с ясното съзнание, че то едва ли ще се хареса на повечето от Вас, някои може би дори ще се подразнят или ще ни обвинят, че се престараваме. Ние обаче сме дотолкова загрижени за безопасността на нашите съграждани, а и за Вашата, че сме готови да понесем всички възможни упреци.
Преди всичко искаме да Ви благодарим, че сте оценили красотата на Еленския балкан и сте избрали да притежавате имоти в гр. Елена или някои от околните над 120 селца и махали. В повечето случаи се радваме, когато си идвате по празници, отпуски, ваканции или просто в края на седмицата. По този начин нашите села оживяват, допринасяте за развитието на местната икономика, а косвено - и за подобряването на инфраструктурата в последно време. Разбира се, този поток от гости и туристи създава и някои неудобства, но ние, балканджиите, сме гостоприемни. Надяваме се, че сами сте се убедили в това.
Цветница и Великден, Първи май и Гергьовден са сред най-дългоочакваните празници за еленчани и всички Вас. Всяка година по това време град Елена и селата оживяват благодарение на дошлите и завърнали се гости, слагат се тежки софри, от всяка къща звучи музика. Тази година обаче ситуацията е различна.
Обръщаме се към Вас и горещо Ви молим: за празниците си останете там, където сте. Споделяме напълно притесненията на еленчани, които с разбиране приемат всички ограничения, и, слава Богу, до момента в общината няма регистрирани нито потвърдени, нито дори съмнителни случаи на COVID-19. В навечерието на празниците обаче местните хора се страхуват, че с големия поток от гости коварният вирус може да споходи и нас. Затова Ви призоваваме да проявите разум и отговорност и да отложите идването си за времето, когато опасността ще е преминала.
Същия призив отправяме и към нашите земляци, които работят далече от родния си край. Колкото и да Ви се иска да видите близките си, да празнувате заедно с тях, помислете за възрастните си родители, баби и дядовци и всички близки, които може да изложите на риск, и вземете по-разумното решение!
В случай, че все пак решите да си дойдете, подгответе се така, че да не се налага да посещавате магазините. Напазарувайте си всичко необходимо (голяма част от Вас така или иначе го правят) и си останете вкъщи. Ограничете контактите си с местните хора. Помислете как бихте се чувствали, ако след Вашето идване в някое от малките села бъде открит случай на COVID-19. Не е задължително Вие да сте причината за това, но няма как да сте сигурни, че не е така. Затова прекарайте празниците с хората, с които сте пристигнали, не се събирайте с Вашите съседи и местните хора. Направете го за тяхна и Ваша безопасност!
Искрено се надяваме, че настоящето обръщение Ви е накарало да се замислите и да вземете правилното решение, за което Ви благодарим! Бъдете здрави и отговорни, пазете себе си, близките и околните! За да се усмихваме отново, когато всичко отмине.
За Общинския оперативен щаб: инж. Дилян Млъзев, председател на същия

Сн. Община Елена


Ключови думи
щаб Елена призив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати