Вторник, 16 Мар 2021
            
Спорт

Два сребърни и един бронзов медал спечели „Локомотив” в убийствена конкуренция на Държавното по борба за деца

  24.02.2020 14:35
Два сребърни и един бронзов медал спечели „Локомотив” в убийствена конкуренция на Държавното по борба за деца

Два сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите на „Локомотив” от Държавното първенство по свободна борба за деца. Първото за годината състезание за тази възраст премина при жестока конкуренция с по над 30-40, дори 50 човека в някои категории. На тепиха в Сливен излязоха над 330 млади борци от 65 клуба. „Локомотив” се представи с 14 състезатели. Двама от тях – Момчил Недялков и Никола Сърнев, стигнаха до финала и спечелиха сребърни медали, а трима се бориха в малките финали, като Стефан Николов спечели бронза, а Мартин Георгиев и Илиан Ангелов останаха пети.

В категория 32 кг, в която се конкурираха 30 момчета, Момчил Недялков стигна до финала след четири убедителни победи. В първата си среща той тушира Джем Мехмед от Острово, след това се наложи с технически туш над Есад Бозали от Асеновград. В четвъртфинала отново с технически туш победи Димитър Методиев, а на полуфинала отстрани с 12:5 Денислав Кочев от Елена. Финалът го изправи срещу Берке Ибрям от Елена. Момчил поведе с 4:0, но допусна изравняване и това донесе златния медал за съперника му.

Никола Сърнев стигна до финала в кат. 35 кг с три туша и един технически туш. В неговата категория се конкурираха 36 състезатели. Той тушира последователно Атанас Кафтанов от НСА, Владислав Сеизов от „Илия Павлов” ВТ и Айлин Османов от Русе. На полуфинала победи с технически туш Валентин Господинов от „Черноморец” Бс. Финалната схватка обаче загуби от Йордан Котрулев от Сандански и остана със сребърен медал.

54 състезатели се бориха за медалите в кат. 42 кг, в която Стефан Николов стигна до малкия финал за бронза. Той започна с две победи над Сидер Петков от Гълъбово и Костадин Станков от Созопол. В третия кръг загуби от Михаил Сейкел от „Локомотив” Пд, като имаше предимство в резултата 3 секунди преди края, но допусна да му вземат точка. Сейкел стигна до финала и издърпа Стефан до репешажите. Там „локомотивецът” тушира Денис Крумов от Етър Виктори” ВТ. Във финала за 3-5 място Стефан победи отново с туш Станислав Атанасов от Елхово.

Много силно се представиха в своите категории Илиан Ангелов (30 кг) и Мартин Георгиев (47 кг). Илиан загуби малкия финал със 7:6 от Гроздан Петков от Исперих. Мартин също отстъпи в своята среща за бронза от състезател на Исперих – Сейко Калинов, в категория където се конкурираха 56 момчета.

В десятката на своите категории от „локомотивци” влязоха още Данеле Михайлов – 9-ти в кат. 32 кг и Дамян Радев . осми в кат. 59 кг.

Получи се много силен шампионат с много и качествени състезатели във всяка категория. Въпреки жестоката конкуренция всички наши момчета се сбориха мъжки и заслужават похвала за хъса си. Но все пак са деца и още не са укрепнали достатъчно психически, затова се стигна и до няколко загуби в почти спечелени срещи. Сигурни сме обаче, че момчетата ще се реваншират още на следващия шампионат, на който сме домакини това лято. Момчил и Никола имат всички качества да са шампиони в своите категории, останалите също – с повече труд в залата, имат потенциал да израстват, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати