Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура

Талантите на ДЕС „Румина” за девета година направиха концерт с песни за Нейно Величество Любовта

  10.02.2020 08:22
Талантите на ДЕС „Румина” за девета година направиха концерт с песни за Нейно Величество Любовта

За девета поредна година талантите на студио „Румина” при Военен клуб В. Търново организираха концерт под надслов „Обещай ми любов”, посветен на предстоящия Празник на влюбените. Пред родители, приятели и фенове те изпълниха близо 30 песни на български, английски, руски, немски и френски език.

Сред гостите на концерта бяха проф. Сребра Михалева – преподавател по „Поп и джаз пеене” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Музикалната академия в Пловдив, известната великотърновска художничка Иваничка Панева, любимецът на децата – фокусникът Мистър Ник.

Преслава Стоянова (13 год.), лауреат на наши и международни конкурси, откри концерта с  песента-емблема „Обещай ми любов”.

„Тази песен е една от любимите на студиото, а и Силвия Кацарова е наша дългогодишна приятелка. Вече девет години концертът ни в навечерието на Св. Валентин започва с нея. За мен е чест да бъда нейна изпълнителка за втора поредна година” – сподели Преси.

„Любовта е свято чувство, с което и от което се раждаме, живеем и остаряваме. А и в нашата музика – популярната, почти винаги се пее за любов. Тъкмо затова, преди девет години решихме в навечерието на 14 февруари винаги да правим концерт с песни за Н.В. Любовта. И сега подбрахме най-подходящите за възрастта на нашите изпълнители и така в плейлиста ни се оказаха почти 30 песни от репертоара на Лили Иванова, Васил Найденов, „Сигнал”, Михаела Филева, Миро, Мими Иванова, Кичка Бодурова,Невена Цонева, Нели Рангелова, Роси Кирилова, както и хитове на Силви Вартан, Филип Киркоров, Елене Фишер, Риана, Лара Фабиан...Имаше песни от детски филми и от голямата „Евровизия”. Нашите „румИнци” се бяха погрижили и за атмосферата в залата. Бяхме заобиколени от червени балони, малки и големи червени сърца, изработени от талантливите ни певци...Сред приятните изненади на концерта бе и подаръкът на акад. Христо Панев – „Гроздобер”, напомнящ, че 14 февруари освен празник на Любовта е и празник на Виното, възпято също в много песни ” – разказа ръководителят на студио „Румина” Румяна Начева.

Възторжената публика награди с бурни аплодисменти изпълненията на Ани Попкръстева, Васи Василева, Моника Узунова, Моника Тодорова, Алекс Карабоев, Дари Станева, Сиера Лари, Даная Стефанова, Йоанна и Моника Алексиеви, Пламенна Петрова и всички малки певци от студио „Румина”.

Празничният концерт завърши с традиционната торта, този път в чест на малката певица Вили, която навърши 6 годинки и вече дава сериозна заявка за голямата сцена.


Ключови думи
концерт ДЕС "Румина"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати