Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Писарево се обедини за възстановяването на жена с инсулт

  14.01.2020 14:18
Писарево се обедини за възстановяването на жена с инсулт

В името на възтановяването на жена с инсулт се обединиха жителите на Писарево. Така в горнооряховското село отново показаха, че хора от различни етноси и вероизповедания могат да бъдат заедно и в добро, и в лошо.
На 31 декември 46-годишната Иванка Генчева получава масиран инсулт, който засяга основно дясната страна на тялото. Жената е транспортирана до болница в София, където се намира и днес. Предстои й рехабилитация.
Жителите на Писарево са сред първите, подали ръка на Иванка. В кампанията за набиране на средства, подета от местния Клуб на пенсионера „Янтра 96“, се включват църковното настоятелство на храма „Свети Димитър“ в селото, настоятелството на джамията, ОУ „Отец Паисий“ и, разбира се, много други писаревчани. Сред тях са и хора, напуснали селото, за да търсят късмета си по света, но никога не забравили корените си. В един от магазините пък е поставена дарителница.
В резултат са събрани 4 300 лв., които се предоставят за възстановяването на Иванка Генчева. В Писарево са категорични, че при необходимост биха организирали нова благотворителна кампания.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Писарево инсулт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати