Понеделник, 15 Мар 2021
            
Култура

Интерактивна изложба за българското „Историческо величие“ откриха във Велико Търново(СНИМКИ)

  26.11.2019 18:32
Интерактивна изложба за българското „Историческо величие“ откриха във Велико Търново(СНИМКИ)

Уникална интерактивна изложба, посветена на българското величие откриха тази вечер в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Тя включва 50 платна живопис, на които е представен възхода на България от траките до Второто българско царство. Представени са най-славните моменти от историята ни. Автори на платната са известните художници Васил Горанов, Мирослав Йотов, Румен Димитров и Андреан Бекяров
Всички посетители на изложбата могат да пробват стрелба с лък и по този начин да се докоснат до традиционното за прабългарите умение. В експозицията са включени точни реплики на Панагюрското златно съкровище и Боровското сребърно съкровище. Има и базарна част, представени са растения, на които чрез хидролиза се прикрепя мед за заздравяване, след което те се потапят в златна баня.
Старата столица е осмият град, в който изложбата пристига. Идеята е всички областни центрове да бъдат обиколени. А експозицията ще остане във Велико Търново до събота.
„Идеята е да вдъхнем отново героичното в хората. Посланието към подрастващите е да учат, да обикнат своята Родина и своята история, защото има много примери, от които да вземат поука и да им служат за поука. Изложбата ще продължи 9 месеца. До края на годината ще отидем още в Габрово, а от следващата година се насочваме към Северозападна България , сподели Атанас Георгиев, който е един от кураторите на изложбата.
Бизнесменът и финансист Ангел Тодоров е организатор на изложбата.

 


Ключови думи
изложба величие картини
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати