Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Експерти от Община Свищов обсъждаха новите роли на местната власт в сферата на социалните услуги

  25.11.2019 11:24
Експерти от Община Свищов обсъждаха новите роли на местната власт в сферата на социалните услуги

Зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова и ръководителите на социалните услуги в общината участваха в III Национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините, която се проведе от 20 до 22 ноември в гр. Велико Търново. Организатори на форума бяха НСОРБ и дружеството „НСОРБ – Актив“ ЕООД.
В дискусионните панели се включиха изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Силвия Георгиева, заместник-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Зорница Русинова, представители на институции, организации, сдружения, НПО и др. В дискусионен форум „Нормативни промени в системата на здравеопазването. Механизми за подобряване на взаимодействието между институциите“ модератор беше зам.-кметът на община Свищов Анелия Димитрова.
Една от водещите теми засегна новите роли на Общинските съвети и кметовете при реализирането на реформата в сферата на социалните услуги, както и отговорностите на местната власт, свързани с организацията, начина и ефективността на управление на социалните услуги. Обсъдени бяха и нормативните промени в системата на здравеопазването и механизмите за подобряване на взаимодействието между институциите.
Участието на Община Свищов бе в дискусионен форум „Общински политики, практики и партньорства за предоставяне на интегрирани услуги“. Теменужка Тодорова, директор на Дневен център за деца с увреждания – гр. Свищов, презентира дейността на Центъра и услугите, чрез които все повече деца развиват умения и се интегрират в обществото. Като добра практика бе споделена историята на деветгодишно дете.


Ключови думи
Анелия Димитрова социални услуги НСОРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати