Неделя, 02 Oct 2022
            
Темида

Условна присъда за 36-годишен, шофирал с фалшива книжка

  22.11.2019 14:54
Условна присъда за 36-годишен, шофирал с фалшива книжка

Районният съд в Горна Оряховица одобри постигнатото между Районната прокуратура и 36-годишен мъж, признал се за виновен за шофиране с фалшива книжка, споразумение.
На 22.11.2018 г. в село Лозен обвиняемият Д. Х. Р. бил спрян за проверка от служители на Районното управление на МВР в Стражица. След направена справка от дежурния в Управлението е установено, че липсват данни на мъжа да е издавана шофьорска книжка. Заради това му бил съставен акт за управление на МПС без съответната правоспособност.
В хода на проверката Р. представил пред полицаите неистинско свидетелство за управление на МПС, което носел в себе си. Обвиняемият твърдял, че е изкарал курс за шофьор в Полша. Документът обаче се различавал от истинските свидетелства за управление на МПС, издавани в съответната държавата в редица елементи. Документите на Д.Х.Р. били предадени на разследващия орган.
В хода на извършеното разследване е била изготвена експертиза, която установила характеристиките на документа. Изпратена е била молба за правна помощ до Република Полша, като от нейния отговор е било установено, че няма никакви данни обвиняемият да е пребивавал там и да е получавал свидетелство за управление на МПС от властите в тази държава.
В съответствие със споразумението между 36-годишния мъж и Прокуратурата, на Р. е наложена присъда от 6 месеца, чието изпълнение е отложено за срок от 3 г., считано от влизане на споразумението в сила.


Ключови думи
Районен съд Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати