Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

За Петър Гайдаров семейството е каузата, която си заслужава най-много усилия

  19.10.2019 12:43
За Петър Гайдаров семейството е каузата, която си заслужава най-много усилия

За него семейството е синоним на щастие. Семейните ценности са стъпалата, по които се изкачват синовете му Алекси и Даниел,  по тях е сигурен, че ще  върви  внукът му - Петър Гайдаров - младши. Възпитал е децата си да бъдат честни и почтени хора и е категоричен, че, щом го иска от тях, той трябва да бъде два пъти по-честен и почтен. Затова, даде ли дума, не отстъпва от нея. Притежава тънко чувство за хумор, не се е уморил да мечтае, признава, че политиката го привлича, затова е кандидат за кмет на Община Горна Оряховица. Той е Петър Гайдаров, обединил около себе си четири политически сили - СДС, „Воля“, БЗНС и „Глас народен“, в коалиция „Съюз на демократичните сили“.

Кандидатурата
и семейният съвет

Че иска да бъде кмет на Горна Оряховица, казал първо на съпругата си Стилияна. Тя, естествено, се притеснила, защото веднага си дала сметка, че това са много безсънни нощи за него. Но, както е било винаги, застанала зад гърба му, станала сигурното му рамо, опората, от която всеки управник се нуждае, за да взима правилни решения. „Ние сме заедно от времето на Аспарух“, казва с тънкото си чувство за хумор Петър Гайдаров, когато става дума как е протекъл този разговор - да бъде ли той или да не бъде кандидат за кмет. „Аз съм бил кандидат за народен представител, два мандата общински съветник. Отдавна се занимавам с обществена дейност, мисля че тя вече е претръпнала“, допълва още г-н Гайдаров за съпругата си. И докато обяснява, че и синовете му са свикнали да го виждат в тази му роля, те връхлитат и изпълват пространството с младежката си енергия. Даниел идва със съпругата си Жана и с внука – следващия Петър Гайдаров, който е само на три месеца. Той веднага става център на внимание и дава ясно да се разбере, че се чувства особено добре, когато е в ръцете на щастливата си баба.
Стилияна и Петър Гайдарови са семейство от 31 години, заедно са от 33. Двамата казват, че тя била тази, която го е намерила, но пък той направил първата крачка. „Ухажваше ме много галантно, с търпение и внимание и аз бързо се предадох. Щастливка съм, защото и досега той е все такъв - търпелив и внимателен“, казва Стилияна. Това с търпението обаче е спорен въпрос, защото малко по-късно става ясно, че той въобще не чакал дълго, за да й предложи брак. Дал й време да си завърши Икономическия техникум в Търново и веднага паднал на колене пред нея. Една година след сватбата се появил Алекси, който вече е на 30 г. После се родил и Даниел, който е на 28. Последна в семейството влиза съпругата му Жана.
„Много е лесно да влезеш в такава спокойна атмосфера. В началото много се притеснявах, заради всички истории за свекърви и снахи, но те отвориха вратата толкова широко за мен, че нямаше къде да се препъна. Даже не съм си и мечтала да имам такива свекър и свекърва“, усмихва се Жана, която е избрала да нарича и двамата майко и татко.

Петър  през
очите на Алекси и Даниел

„Той ни научи да работим заедно и като екип. Ние заедно построихме къщата, в която сега живеем. Всички участвахме в създаването на този дом. Е, тогава не мислехме точно така, защото пропускахме някой и друг купон с приятели, но от дистанцията на времето си давам сметка, че нищо не съм изгубил“, казва Алекси, който работи като експерт продажби. Той е избрал да остане в Горна Оряховица, за разлика от Даниел, който живее и работи в куриерска фирма във Варна, защото там го е призовала любовта.
Даниел и Жана се запознали във Велико Търново, където тя е завършила висшето си образоване. След това двамата заедно взели решението да отидат по-близо до морето, но и двамата живеят с идеята, че някой ден ще се върнат в Горна Оряховица.
„Пропуснал съм много моменти с тях заради работата си. Всичко сме постигнали сами с много труд. Винаги  се старая семейството ми да се чуства сигурно и спокойно. Често се налагаше Стилияна да прави компромисите, тя да ме чака да се върна у дома. Често съм отсъствал и в събота, и в неделя и грижата за синовете ни оставаше на нейните рамене. Но тя се справи чудесно, а аз  използвам всеки момент да наваксам пропуснатото“, казва Петър Гайдаров.

Бързо социологическо проучване

Данните от светкавичното социологическо проучване показа, че всички Гайдарови, които имат право на глас, ще гласуват за Петър Гайдаров. При това преди още да са чули агитационната му реч.
„Аз ще гласувам за него, защото ми е баща, защото цял живот съм около него и знам, че има качествата и ще се справи с това предизвикателство. Винаги ни е учил да сме честни, принципни и отговорни. Да не мислиш, че е лесно да живееш с толкова принципен човек, особено когато си тийнейджър. Тогава се бунтувахме срещу неговите правила, но пък истината беше, че имахме свободата да правим каквото си искаме, стига да не нарушаваме тези граници“, обяснява Алекси.
„И аз ще гласувам за баща ми. Горд съм, че ми е баща! А и съм убеден, че той може да даде много на Горна Оряховица“, допълва и Даниел, а съпругата му Жана казва, че Петър Гайдаров не просто може да даде много на града, а ще даде най-доброто, на което е способен. След това Алекси и Даниел, един през друг започват да изброяват какво очакват от баща си като кмет. А те искат строг контрол върху строителството в града и изграждането на пътищата, за да не влизат в една и съща дупка 10 г., искат нормални тротоари, по които да вървят без да се препъват и бебешката количката да не буксува пред трудно преодолими препятствия.
„Горна Оряховица е малък град, обаче е жив. Постоянно има хора и движение, напоследък стана истинско приключение да намериш място за паркиране. Тук се чувствам у дома си“, слага точка на дискусията Алекси.
„Аз го обичам, познавам го отлично и съм убедена, че би бил чудесен кмет. Всеотдаен съпруг, баща  а вече и дядо. Няма как да не е всеотдаен и в работата си“, категорична е г-жа Гайдарова, която последна пуска бюлетината.
„За пореден път разбирам, че съм най-богатият мъж на света. И че съм си свършил работата и като баща, и като съпруг. Като дядо тепърва имам да върша много работа. Но истината е, че е много важно да си подредиш къщата. Ако не можеш да го направиш със собствения си дом, как ще подредиш цялата Община,  както гласи и нашето мото на кампанията Горна Оряховица – нашият дом. И аз мечтая да видя Горна Оряховица успешен и уютен дом“, казва Петър Гайдаров. После сменя стилистиката, но признава, че е от огромно значение Горна Оряховица да стане логистичен център на областта, за какъвто център градът има реален капацитет. „Икономическият просперитет ще ни даде възможност за развитие на образованието, възможности за по-качествена работа, здравеопазване и тогава младите хора ще се върнат в Горна Оряховица“, допълва Петър Гайдаров.

Свободното време на Стилияна и Петър

Свободното време на Стилияна и Петър Гайдарови е малко, но когато го имат е с раница на гърба  в планината или с грижи по родовата къща в село Крушето, а напоследък и с  Петър Гайдаров - младши. Когато успеят да избягат от града за няколко дни, те бягат в планината. Любимата им планина е Рила, където са покорили повечето върхове. Той обича да се катери и да преодолява всякакви препятствия, тя го следва. „Нещо ме привлича да минавам през трудните пътеки и видя ли такава, дето другите туристи я заобикалят, аз - през нея. Обичам предизвикателствата,  тяхното преодоляване калява  характера“, казва Петър Гайдаров и всички останали единодушно се съгласяват с думите му. Единодушни са и за това, че когато двамата са най-уморени, имат нужда от, общо-взето две неща - първото е беззъбата усмивка на внука, а второто - мило семейно събиране.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Петър Гайдаров СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати