Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Политика

14 политически субекта се регистрираха за изборите в Горна Оряховица

  17.09.2019 09:11
14 политически субекта се регистрираха за изборите в Горна Оряховица

Само 14 са регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в ОИК – Горна Оряховица. На пръв поглед изглежда, че интересът към тези избори е слаб, но всъщност, както и преди четири години, участващите партии не са малко, но са обединени в коалиции.
Две местни коалиции, три коалиции, регистрирани в ЦИК, един инициативен комитет и осем партии са заявили участие в някой от трите избора на 27 октомври.
Инициативният комитет е за издигане на Огнян Качаков като кандидат за кмет в Първомайци.
Напълно самостоятелно ще се явят ГЕРБ, ЗС „Ал. Стамболийски”, ДПС, ВМРО, „Атака”, ССД, БСДП и НДСВ.
Коалициите, регистрирани в ЦИК, са „Демократична България – обединение”, която включва ПП „Движение  ДА България“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Зелено Движение“.
Движение „Заедно за промяна” е съставено от ПП „Българска Социалдемокрация-Евролевица“, ПП „Родолюбие 2000“, ПП „Европейска сигурност и интеграция“ и ПП „ВОЛТ“.
КП „Алтернатива на гражданите” пък е съставена от ПП „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Българска партия Либерали“, ПП „Възраждане и Отечество“, ПП „Българската левица“ и ПП „Зелена партия“.
Двете местни коалиции са на „БСП за България”, заедно с АБВ и Движение 21 и на СДС с „Воля”, БЗНС и „Глас народен”.
Съюзът на свободните демократи на Стефан Софиянски и Земеделският съюз на Спас Панчев ще участват само в изборите за ОбС и кметове на кметства.
Останалите са заявили участие в изборите за кмет на община, но на този етап има само шест сигурни участници в кметския избор. Регистрацията на самите кандидати за кметове и листите за общински съветници е до 24 септември, така че има време за изненади.
 


Ключови думи
ОИК регистрация
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати