Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

На 24 август продължава доброволческата инициатива за почистване на находките от Ряховец

  21.08.2019 16:29
На 24 август продължава доброволческата инициатива за почистване на находките от Ряховец

В началото на месец август, за трета поредна година, Исторически музей – Горна Оряховица постави началото на доброволческа кампания за почистване на откритите през сезона артефакти. Инициативата продължава и тази събота, 24 август, от 10.00 до 17.00 часа, като част от ваканционната семейна програма на Музея. Археологическият екип и музейните специалисти канят всички желаещи посетители да се включат като доброволци в почистването на най-новите находки от крепостта Ряховец.
В знак на благодарност Горнооряховският музей ще предостави на доброволците безплатен вход за експозициите през целия ден. Освен това всеки участник ще има възможността да се срещне с представители на археологическия екип и да научи повече за проучванията и намерените предмети.
Общо през сезона бяха открити над 200 находки, сред които късноримски и средновековни монети, накити, предмети от въоръжението, както и множество керамични фрагменти от античността и средновековието.
Най-малките посетители и тази събота точно в 10.30 часа могат да се включат в любимите музейни игри – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”.


Ключови думи
Ряховец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати