Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

На 17 август продължава доброволческата инициатива за почистване на находките от Ряховец

  14.08.2019 15:02
На 17 август продължава доброволческата инициатива за почистване на находките от Ряховец

След приключването на редовните проучвания за 2019 г. на крепостта Ряховец край Горна Оряховица, археологическият екип събра над 200 находки, открити през това лято. Повечето от намерените предмети – късноримски и средновековни монети, накити, предмети от въоръжението и керамични фрагменти от Античността и Средновековиет, се намират в Горнооряховския музей и се нуждаят от почистване.


На 3 август, за трета поредна година, Исторически музей – Горна Оряховица постави началото на доброволческа кампания за почистване на откритите през сезона артефакти. Инициативата продължава тази събота, на 17 август, от 10.00 до 17.00 часа, като част от ваканционната семейна програма на Музея. Археологическият екип и музейните специалисти канят всички желаещи посетители да се включат като доброволци в почистването на най-новите находки от крепостта Ряховец.


В знак на благодарност Горнооряховският музей ще предостави на доброволците безплатен вход за експозициите през целия ден. Освен това всеки участник ще има възможността да се срещне с представители на археологическия екип и да научи повече за проучванията и намерените предмети.


Най-малките посетители и тази събота точно в 10.30 часа могат да се включат в любимите музейни игри – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”.


Ключови думи
Ряховец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати