Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

„Локо“ спечели бронз в турнир в памет на Трифон Иванов, купата вдигна столичният "Левски"

  14.08.2019 16:04
„Локо“ спечели бронз в турнир в памет на Трифон Иванов, купата вдигна столичният \

Бронзови медали спечелиха малките футболисти на „Локо“ (ГО) в турнир, провеждан в памет на легендата Трифон Иванов. На стадион „Ивайло“ във Велико Търново възпитаниците на Йордан Петров оставиха след себе си отборите на „Берое“ /Стара Загора/, „Черноморец“ /Бургас/ и „Етър“ /Велико Търново/.

Бронзовите медали зарадваха момчетата на „Локомотив“, които в малкия финал се наложиха с 1:0 над „Берое“ с попадение на Радослав Коев. „Железничарите“ бяха наградени от Георги Трендафилов - бивш футболист и треньор на „Етър“.

Турнирът на Футбол 9 за дeцa, poдeни cлeд 1 янyapи 2008 г.,  завърши с вечното дерби между столичния „Левски“ и ЦСКА, спечелено от „сините“ с 6:0.

 


Детски футболен турнир за деца от цяла България, който да се провежда на стадион „Ивайло“, бе мечта на Трифон Иванов. Благодарности към Зоналния съвет на БФС и ОП „Спортни имоти и прояви“ изказа кметът на Велико Търново Даниел Панов. Трите страни – Община Велико Търново, ЗС на БФС и ОП „Спортни имоти и прояви“, организираха турнира, който вече трайно зае своето място във футболния календар на Старата столица и страната. Храната и спането за гостуващите отбори бяха осигурени от организаторите.

От името на Панов малките футболисти поздрави зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

По традиция бе връчена и индивидуалната награда за най-добър защитник на турнира. Статуетката с името на Трифон Иванов бе за Стоян Лазаров от "Левски". Връчиха му я майката на Трифон Иванов Маринка, дъщеря му Галя Иванова и Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.


Ключови думи
Трифон Иванов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати