Неделя, 02 Oct 2022
            
Спорт

Стягат плувния маратон „Добри Динев“

  23.07.2019 11:42
Стягат плувния маратон „Добри Динев“

Петото си издание записва тази година Националният плувен маратон на името на легендарния български плувец Добри Динев. От началото й всяка година състезанието се провежда на лясковския язовир „Костимял” /горен/. 
В памет на Добри Динев, организаторите и този път ще предоставят нужните условия за протичане на състезанието. Домакин отново е Община Лясковец, подпомогната при организацията от плувен клуб „Етър”, фирма „Делфина” и Община В. Търново. Петото издание на почетния плувен маратон ще се състои на 28 юли 2019 и е с начален час 9:30 часа.
Първо в надпреварата ще стартират ветерани в категории 3 и 4 група /50-59 годишни и над 60-годишни/ на дистанция 1000 метра. Малко по-късно стартират и ветерани от 1 и 2 група /30-39-годишни и 40-49-годишни/ на дистанция 2 км. В 11:00 часа дистанцията от 5 км ще преодоляват мъже и жени. Победителите в различните категории ще получат награди, предвидени от организаторите. Те ще бъдат връчени от кмета домакин д-р Ивелина Гецова и от представители на фирмата спонсор и клубът организатор. 
Организационният екип, както всяка година, има удоволствието да покани любителите на синия спорт да се насладят на надпреварата и да подкрепят като публика участниците в съревнованието.


Ключови думи
Добри Динев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати