Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Плувен маратон в памет на Добри Динев провеждат край Лясковец

  07.07.2018 07:25
Плувен маратон в памет на Добри Динев провеждат край Лясковец

За четвърти път Община Лясковец домакинства Националния плувен маратон на името на легендарния плувец Добри Динев. Маратонът ще се проведе в събота, 7 юли, на яз. "Костимял" – горен.
Община Лясковец, Община Велико Търново, плувен клуб „Етър“ и фирма „Делфина“ канят на четвъртия пореден плувен маратон в чест на легендарния български плувец Добри Динев. Всички записани за участие ветерани трябва да се явят в 9 ч., час по-късно е сборът на мъжете и жените. Записванията се прекратявaт 15 минути преди старта.
Разстоянието е 5000 м - мъже и жени, 2000 м ветерани – 30-39 г. и 40-49 г., 1000 м ветерани -50-59 и над 60 г., като ще се плува на обиколки от 500 м.

Участието е индивидуално и се допускат състезатели над 14-годишна възраст.  Разстоянието може да бъде преплувано със свободно избран стил. Не се разрешава ползването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др.
Стартът на преплуването ще бъде даден в часа съобразно възрастовите групи. Класирането е до 3-то място в два отделни раздела - мъже и жени.
За правилната организация и провеждането на превантивни мерки за недопускането възникване на инциденти по време на плувния маратон ще бъдат осигурени спасителни лодки, придружен от медицински лица за оказване на първа медицинска помощ и други плавателни съдове, които също ще гарантират безопасността на участниците.


Ключови думи
Добри Динев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати