Неделя, 09 Oct 2022
            
Други

Във Велико Търново представят процедурата „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“

  17.07.2019 16:16
Във Велико Търново представят процедурата „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“

На 23 юли 2019 г. (вторник), от 11:00 ч. в конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе информационна среща за представяне на процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ по Оперативна програма „Околна среда“ ОПОС 2014-2020 г. За участие са поканени експерти и специалисти по екология от 10-те общински администрации, представители на РИОСВ - Велико Търново, обществени и неправителствени организации и др. от Великотърновска област. Участниците в срещата ще бъдат запознати с Насоките за кандидатстване по процедурата, финансовите параметри, допустимите бенефициенти и дейности, както и условията за изпълнението им.
Дейностите, които ще се финансират по процедурата и чрез които ще се постигнат поставените цели, са свързани с третиране само на битови отпадъци и се отнасят до предотвратяване на образуването им и/или за подготовка за повторна употреба, и/или за тяхното рециклиране.
Допустими кандидати по процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ са общините, юридически лица със стопанска цел (ЮЛСЦ) и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ).
Общият размер на безвъзмездна финансова помощ (БФП) за всички одобрени проектни предложения е до 9 779 150 лв. Максималният размер на БФП, който може да бъде предоставен за реализиране на едно проектно предложение, е до 391 166 лв. (левовата равностойност на 200 000 евро).


Ключови думи
ОИЦ отпадъци
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати