Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Темида

Година и половина затвор за насилник, системно тормозел майката на детето си

  12.07.2019 14:40
Година и половина затвор за насилник, системно тормозел майката на детето си

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха на една година и шест месеца лишаване от свобода мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.
След внесен в Съда обвинителен акт и постигнато споразумение в рамките на съдебното следствие, Р. Д. се призна за виновен и е осъден за това, че на 24.04.2019 г. в гр. Велико Търново, в парк „Майка България”, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие - Заповед за защита, издадена въз основа на Решение по гражданско дело по описа на ВТРС, с която е бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо А. Б., като я удрял и блъскал с ръце, и деянието е извършено в условията на повторност /престъпление по чл. 296 от НК/, и за това, че чрез нанасяне на удари с ръце причинил на А. Б. лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие /престъпление по чл.131, вр. чл.130 от НК/.
Заради проява на агресия и системно упражняване на психически и физически тормоз спрямо жената, с която живеел, по отношение на обвиняемия  била издадена заповед за защита, с която Р. Д. бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо пострадалата. Въпреки издадената заповед за защита, обвиняемият не преустановил извършването на домашно насилие по отношение на пострадалата и със споразумение от януари 2019 г. бил осъден за извършено престъпление по чл. 296 от НК.  На 24.04.2019 г. обвиняемият и пострадалата излезли, за да разходят детето си, но докато били в парка, обвиняемият отново започнал да се държи агресивно, да дърпа, блъска, обижда и удря пострадалата.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.
В момента Р. Д се намира в Затвора гр. Ловеч, където търпи наказание по друга присъда.


Ключови думи
домашно насилие
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати