Събота, 13 Мар 2021
            
Други

17-годишният горнооряховчанин Денислав Иванов е световен шампион по танци, Кристина Георгиева е седма в Брага

  09.07.2019 20:02
17-годишният горнооряховчанин Денислав Иванов е световен шампион по танци, Кристина Георгиева е седма в Брага

Балет „Калина” при Народно читалище „Напредък 1869” Горна Оряховица вече се гордее със световен шампион. След като отпразнува своята 150-та годишнина Читалището вписа в своята история и СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ТАНЦИ!


Таз годишното издание на Dance World Cup 2019 се проведе в Брага, Португалия с участието на над 20 000 танцьори от 62 държави в света.
Денислав Иванов и Кристина Георгиева - солисти на Балет „Калина” при Народно читалище „Напредък 1869” с художествен ръководител Калинка Генова бяха допуснати до участие в световната надпревара през юли в Поргугалия след отлични постижения на националния кръг на Dance World Cup 2019.
Кристина Георгиева се състезава в категория „деца” – children. В стил акроденс тя се класира на 7-мо място, на стотна от заветната шестица. Кристина Георгиева е отлична ученичка на ПГЕЕ „ В.М. Ломоносов” – Горна Оряховица и за първи път участва в световно състезание по танци. „Криси е носител на множество първи награди от националните конкурси в страната, а 7-то място в света е огромен успех, който ще надгражда и подобрява в състезателните години, които й предстоят”, коментира с възторг нейната ръководителка Калинка Генова.
Денислав Иванов – запомнете това име! Денислав Иванов се представи впечатляващо. Състезател в категория „джуниър” Денислав абсолютно заслужено грабна златото в стил „модърн”. Танцът му „Прероден” по хореография на Александра Драгова спечели ПЪРВО МЯСТО, при убийствена конкуренция. С оценка 98,3, Денислав остави подгласника си с 4 точки след него!
Сребро за Денислав и от втория ден на световното първенство по танци в Португалия. Танцът му „Неволите на казака” в стил „Шоу джуниър”, отново по хореография на Александра Драгова, затвърди заявката му за най-добър танцьор в света и бе основание на 10-членната журираща комисия да го покани да участва в грандиозния Гала шампионат на Dance World Cup 2019, който се проведе в последния ден на световното първенство. В Гала Шампионата участват най-добрите танцьори от всички категории и стилове на първенството за да покажат най- добрите хореографии.
За огромна радост и неописуем възторг на Балет „ Калина”, НЧ „Напредък – 1869” и град Горна Оряховица и за Република България – Денислав Иванов бе отличен с най-престижната награда за най-добър солист в категория „джуниър” и категория „сеньори” за цялото Световно първенство и за всички стилове.
Той бе избран с категоричното решение на десетчленното жури на Световното първенство!
Денислав се завърна от Португалия и с още награди – двудневно обучение в Мадрид,,годишна стипендия и участие в трупата на Жан Фипип Дюри в Мадрид, Испания, като и с парична награда от 600 евро и е носител на една от шестте квоти за участие в друго Световно Първенство – World Dance Challanage.
“Гордеем се с безспорния и заслужен успех на Денислав Иванов. Уважение към труда на това момче! Два пъти в негова чест се чу химна на Р България”, с много вълнение споделя Калинка Генова – треньор на Денислав и ръководител на балет „Калина”.
Денислав Иванов е отличен ученик в ХI клас на ПМГ „ Васил Друмев” - В. Търново и работи активно за престижа на своето училище.


Благодарности към директорите и учителите на Криси и Дени от ПМГ „ Васил Друмев” В. Търново и ПГЕЕ „ В.М. Ломоносов” – Горна Оряховица за подкрепата и разбирането, изказва секретарят на читалище „Напредък 1869” Горна Оряховица  Ваня Недева.
Благодарим на талантливата млада Александра Драгова, с чиито хореографии талантливите деца на балет „Калина” - Денислав и Кристина се състезаваха и победиха! Александра Драгова е носител на наградата „ Златна муза”за 2018 г. на Асоциацията на хореографиите в България в областта на съвременния танц за млади творци.
Благодаря на всички, които работят с Денислав, че повярваха в неговия талант, трудолюбие и дисциплина, каза Александра Драгова.
Калника Генова - художественият ръководител на балет „Калина” изказва огромни благодарности за финансовата и морална подкрепа на Община Горна Оряховица, Народно Читалище „ Напредък 1869” Г. Оряховица и на частни дарители, които помогнаха да се реализира пътуването до Португалия.
Огромни благодарности тя отправя и към Галина Стоянова и Анелия Георгиева – майките на Дени и Криси, които пътувах с децата и ги подкрепяха в трудните и щастливи мигове на Световното първенство.
Всички деца от балет „Калина” заедно с художествените ръководител Калинка Генова и Виолета Тошева – които гледаха денонощно канала на първенството в дните на шампионата, се чувстват горди и щастливи от огромния успех на Кристина Георгиева и Денислав Иванов, които достойно представиха град Горна Оряховица и България пред света.
„Много силен и успешен сезон за балет „Калина”, завършва емоционалния си разказ Калинка Генова – създател на световния шампион на България по танци за 2019 г. – Денислав Иванов!
„Новият сезон започва на 2 септември и каним всички желаещи да тренират в залата и да станат част от семейството на балет „Калина”!
 


Ключови думи
Денислав Иванов Калина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати