Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Балет „Калина” отново спечели награда за хореография

  19.11.2018 19:52
Балет „Калина” отново спечели награда за хореография

Балет „Калина” при НЧ „Напредък – 1869” в Горна Оряховица отново спечели първо място за хореография. Този път наградата дойде от конкурса MOVMNT, проведен в Русе на 17 ноември 2018 г. 
„Movmnt International Dance Competition е конкурс за хореографии, в който всички, които имаха смелостта да застанат зад творчеството си, показваха изключително висока класа, правейки този конкурс място, където търсещите реална оценка от професионалисти да я получат”, сподели артистичния директор на конкурса г-жа Анита Алексиева.
Танцът „ Приказка в полунощ” впечатли журито на конкурса и присъденото първо място даде възможност на 10 талантливи млади хора от Балет „Калина” да се борят за голямата награда от 1000 €.
При изключителната конкуренция от 14 хореографии голямата награда бе връчена на балет „Freedom” от Русе , чиято ръководителка и авторка на хореографията дари паричната награда от 1000 € за наградния фонд на Movmnt International Dance Competition, който ще се проведе през м. март 2019 г.
Хореографиите на танца „Житие и битие” и дуетния танц „Ледено сърце” в изпълнение на Ирен Мари Дочева и Денислав Иванов бяха класирани от жури в състав Цветанка Гергинова, Marcello Algeri и Росен Михайлов на трето място. Хореографиите, с които участва Балет „Калина” с художествен ръководител Калинка Генова, са на Александра Драгова.


Ключови думи
Калина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати