Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

МТ „Алтернатива“ е сред отличените в Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“

  09.07.2019 11:38
МТ „Алтернатива“ е сред отличените в Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“

Поощрителна награда от Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“, проведен за 23-ти път в Русе, спечели МТ „Алтернатива“ към горнооряховското НЧ „Напредък 1869“. Театралите представиха пиесата „Ваше въображение“ от Албена Димова, режисирана от ръководителя на младежкия театър Симеон Христов. На същия форум Ивайло Колев бе отличен с награда за поддържаща мъжка роля в I възрастова група. В пиесата Ивайло влиза в ролята на Последното дете. 
Фестивалът бе проведен от 22 до 30 юни, като в него участваха 27 театрални трупи от цялата страна. Председател на журито бе театроведът Крум Гергицов, а в оценяването му помагаха режисьорът Росица Миновска-Деведжиева и актрисата Жени Лечева.
Фестивалът носи името на известния и обичан русенски актьор Климент Михайлов    (1939 – 1984 г.), който през своя недълъг, но много достоен живот, работи непрекъснато и с голяма любов за приобщаването на младите хора към театралното изкуство. Целта на фестивала е млади таланти от цялата страна, запленени от магията на театралното изкуство, да покажат в една благородна конкуренция своите дарби и артистични способности. Организатори са Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство, със съдействието на ОП „Русе Арт“ и Драматичен театър „Сава Огнянов“.


Ключови думи
МТ Алтернатива
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати