Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

С мултимедийната презентация “Никой не е по-голям от хляба” Християна Вангелова от Гимназията по туризъм спечели национален конкурс

  10.06.2019 08:49
С мултимедийната презентация “Никой не е по-голям от хляба” Християна Вангелова от Гимназията по туризъм спечели национален конкурс

 Приключи петото издание на Националния ученически конкурс „Мила Родино”. Организаторите, НЧ ”Васил Христов 1927”- с. Рупци и Община Червен бряг, обявиха резултатите в Деня на детето – 1 юни.  Наградените са от Ботевград, Стралджа, Сливен, Свищов, Русе, Лом, Габрово, Севлиево, Търговище, Павликени, Варна, Попово, Червен бряг и др.

 Тази година надсловът бе „Минало и настояще – баба, дядо и аз“. Основните цели на надпреварата са да създадат условия за формиране на ценностни качества, свързани с любов към Родината, родния край, семейството и да се развият уменията за изследване и творческа изява у учениците, провокирани от темата.  Право на участие имаха всички ученици, разпределени във възрастовите групи: II до VI клас и  VII до XII клас. Кандидатите трябваше да изпратят своята творба /мултимедийна презентация, стихотворение/есе или рисунка/ до 17 май.

 За поредна година ученичка от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново е на първо място в раздел „Мултимедийна презентация“.  В миналогодишното издание на конкурса, първото място зае Румяна Иванова с презентацията си „Имаме свобода“.

 Тази година, в същия раздел,  първото място е за Християна Вангелова, ученичка от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време. „Никой не е по-голям от хляба“ е творбата, посветена на наученото от баба й. И този победител е подготвен от инж. Славка Проданова. 

,

 


Ключови думи
есе спечели национален конкурс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати