Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Други

Янислав Василев от Гимназията по туризъм отново победител в национален конкурс

  06.06.2018 11:53
Янислав  Василев от Гимназията по туризъм отново победител в национален конкурс

Янислав Василев, ученик в XI клас, специалност „Кетъринг“ в ГТ „Д-р Васил Берон” е победител в националния конкурс „Лятно европейско училище”, част от инициативата „Европейско междучасие“ на евродепутата Светослав Малинов и бе на тема „Другите европейци“. Още трима млади хора от Великотърновска област са сред победителите - от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Цанко Церковски“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„Малта – страната на рицарите“ е есето, с което спечелил конкурса. Ученикът от Гимназията по туризъм описва интересни факти от историята, географията, членството й в ЕС, обектите на ЮНЕСКО на най-малката държава в Евросъюз. Интересите и хобито на бъдещия професионалист в ресторантьорството е кулинарията. Това е причината за проучването на малтийската кухня, описани в творбата му. Учителят, подготвил Янислав Василев, е инж. Славка Проданова.

 В националния конкурс „Лятно европейско училище“ участваха 54 млади хора на възраст от 16 до 21 години от цялата страна. Кандидатите трябваше да напишат интересен текст между 150 и 300 думи, който да се фокусира върху една от държавите членки на Европейския съюз и нейни културни, социални, исторически или други особености, с приложено тематично изображение.  Критериите, по които са оценявани творбите са грамотност, оригиналност, увлекателен изказ.

 От 5 до 9 юли победителите ще бъдат в Панагюрище, за да опознаят EС, екипния дух и работата със социалните мрежи.

 


Ключови думи
национален конкурс победител Гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати