Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Междуведомствената комисия в областта се събира на извънредно заседание заради случилото се в Свищовско

  21.05.2019 15:21
Междуведомствената комисия в областта се събира на извънредно заседание заради случилото се в Свищовско

Областният управител проф. д-р Любомира Попова насрочи извънредно заседание на Междуведомствената комисия в Областна администрация, на която ще бъдат разгледани постъпилите искания на засегнатите от силната градушка и дъжд в района на Свищов. Заседанието ще се проведе в четвъртък и на него ще бъдат обсъдени исканията за аварийно възстановителни дейности по нарушената инфраструктура.


Днес областният управител, заедно с министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на земеделието Десислава Танева, директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", кметът на Свищов Генчо Генчев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Мащов, директорът на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и депутатът Станислава Стоянова се срещнаха с хората от най-пострадалите села и обходиха местата с най-сериозни поражения.


"Всички териториални структури в областта работят в много добра координация. Още вчера по време на силната буря проведох разговори по телефона с кмета на Свищов и с директора на РД ПБЗН във Велико Търново, днес вече сме на място, за да се запознаем с щетите и да разговаряме с хората, очаквам от всички отговорни институции в срок да изпратят необходимите документи, за да можем да ги разгледаме на извънредното заседание в четвъртък", каза областният управител.


Ключови думи
Любомира Попова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати