Събота, 13 Мар 2021
            
Избори 2019

Иво Христов в Горна Оряховица: Победа за БСП на 26 май ще е първата крачка към освобождаване на България от управляващата шайка

  20.05.2019 19:33
Иво Христов в Горна Оряховица: Победа за БСП на 26 май ще е първата крачка към освобождаване на България от управляващата шайка

БСП е единствената реална алтернатива на сегашната власт. И единствено победа за БСП на 26 май може да доведе до предсрочни избори и освобождаването на България от сегашната управляваща шайка, каза кандидатът за представител в Европейския парламент Иво Христов пред симпатизанти в Горна Оряховица. Избори не се печелят от най-красивите, нито от най-умните, дори не и от най-богатите. Избори се печелят от най-организираните. Така че говорете с всички ваши близки, които още не са убедени и ги убедете – победата на листата с №18 ще е начало на ново бъдеще за България, каза още бившият началник на президентския кабинет.
В Горна Оряховица той бе посрещнат с четирилистна детелина, подарена му от инж. Павлина Николова. Подарих четирилистна детелина на Румен Радев преди изборите и той стана президент, подарих и на Явор Божанков и той стана народен представител. Нека донесе късмет и на вас, пожела инж. Николова.


Време е да покажем червен картон на управляващите. С всяка изминала среща, на която виждам все повече хора, готови да ни подкрепят, расте увереността ми, че българите са узрели и са готови да сложат край на едно 10-годишно користно управление на ГЕРБ. Благодаря ви за подкрепата. Както сега се пълнят залите, така на 26 май да се пълнят урните, обърна се общинският лидер на БСП Огнян Стоянов, приветствайки пълната Зала 1 на Общината.
Няма смисъл да губим време да описваме сегашната власт. Най-страшното е, че тя загуби човешкия си облик. Точно това означава изказването на Цветан Цветанов, че него нямало кой да го накаже. Няма как в Европа да ни уважават, ако ние не можем да принудим собствените си управници да не ни имат за хора второ качество. Това може да стане само с победа на 26 май за №18 и победа на предсрочни парламентарни избори, каза и народният представител Явор Божанков. Много хора не вярват, че нещо може да се промени. Но ние тук в Горна Оряховица знаем, че може. Победихме в изборите за президент, спечелихме и парламентарните избори и имаме депутат, нещата се случват, макар и бавно. Важно е да се гласува масово, а ние обещаваме, че ще направим всичко, за да бъде преброен и отчетен всеки глас, каза още народният представител.
Властта ще направи опит да манипулира тези избори. Ще видим в действие контролираният вот, купеният вот, манипулараният от медиите вот и най-вече чиновническият вот. Но всичко това няма да има достатъчно тежест, ако се гласува масово, увери и Иво Христов.


Предстоят ни европейски избори. За много хора те са средство да се намери работа с висока заплата за 17 души. Вярно, заплатите са високи в Европейския парламент и това дразни всички хора в Европа. Но, уверявам ви, за всеки користен политик е по-лесно и доходно да си остане в България, където няма контрол върху властта. Ние участваме в тези избори не за да получаваме европейски заплати или пък да се задомим в Европа. За нас особено важен е вторият им аспект – възможността да освободим България от сегашната власт, обясни Иво Христов своята мотивация за участие в изборите.
Ако БСП не спечели сега, наесен няма да има реален избор на вота за местни власти, убеден е Христов. В малките общини кметството е основен работодател, заедно с близките си и с бизнеса, който зависи от Общината, се създава една сила, която е непреодолима. Това всъщност лишава хората от нормален избор. А днешната власт е особено умела в използването на тези лостове за манипулиране на вота, заяви Христов.
Властта прави избори, пръскайки пари от бюджета, а Бойко Борисов обикаля и великодушно раздава пари и открива дори вече открити обекти. Схемата е проста – бюджетът у нас се прави с умишлено занижени приходи, за да има голям излишък, който не се разпределя от Закона за бюджета, а чрез министерски постановления. И така премиерът щедро може да разхвърля тези пари преди избори, обещавайки ги дори от първо лице единствено число.
Всъщност България не се управлява през институциите, а през телевизора. И лошото е, че срещу това българите не протестират. Сякаш са под анестезия. Българската демокрация започна преди 30 години с Пленум. Тогава отгоре ни се каза, че сме свободни, имаме право да създаваме партии и да гласуваме. 30 години по-късно изборът е изкористен и всичко отново се сведе до партията-държава. Всичко се върна обратно и дори си намерихме нов диктатор. Само че по-необразован и по-брутален от предишния. Той забавлява народа от телевизора и сякаш няма сила, която да промени това. Само че такава сила има и това е БСП. Вярно, БСП не е идеална и има много грешки, за които е длъжница на българите. Но в момента трябва да направим практичен избор. Единествено победа на БСП на 26 май може да доведе до предсрочни парламентарни избори. Казват, че младите ще спасят страната. Аз не съм съгласен. Много от младите ги няма, други смятат за модно да заяват, че не се интересуват от политика. България ще я спасят зрелите хора, свободните хора, които имат малко повече от телевизионна култура. Да протестираш е трудно, дори рисково. Но да гласуваш е нещо толкова лесно. Направете своя избор на 26 май с №18, за да има надежда да променим властта в България и да се освободим от това противно на всички управление, призова Иво Христов симпатизантите в Горна Оряховица.
 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
иво христов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати