Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Започва акция за изоставени стари автомобили в община Свищов

  20.04.2019 10:38
Започва акция за изоставени стари автомобили в община Свищов

Община Свищов напомня на всички собственици доброволно да освободят улици, тротоари, детски площадки, паркинги и други общински площи от излезлите от употреба неправомерно паркирани автомобили (ИУМПС).
Със Заповед на кмета на Община Свищов, съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината, е назначена комисия за извършване на проверки за неправомерно паркирани, излезли от употреба моторни превозни средства, в зелените площи, детските площадки и други терени общинска или държавна собственост.
Първата за годината акция за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства, изоставени на общински терени, започват експерти от общинска администрация в Свищов. Според §1, т. 8, б и чл. 46 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Свищов, собственик на МПС, на което не е заверен знака за технически преглед за повече от две години от определената му дата за следващ преглед за техническа изправност, в случай, че то се намира върху терен държавна или общинска собственост, е длъжен да го предаде на площадка за събиране и съхраняване или в център за разкомплектоване.
Общината периодично извършва проверки за изоставени автомобили на терени общинска собственост. На всички излезли от употреба МПС се поставят стикери с предписание за премахване на автомобилите в 14-дневен срок. След изтичането на указания срок, кметът на общината издава заповед за принудително премахване и моторните превозни средства се вдигат от фирмата, с която общината има сключен договор, а на собствениците на автомобилите се съставя Акт за установяване на административно нарушение по реда на Закона за административните нарушения и наказания.


Ключови думи
стари изоставени автомобили
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати