Петък, 30 Сеп 2022
            
Политика

Младежки клуб към ДСБ основаха във Велико Търново

  30.03.2019 15:42
Младежки клуб към ДСБ основаха във Велико Търново

Първият за Велико Търново и четвърти за страната Младежки клуб към ДСБ бе основан днес в Старата столица. Млади хора се събраха, за да заявят позицията си, че гласът им трябва да бъде чуван. Защото са не само бъдещето, но и настоящите на страната.
На учредяването присъстваха членът на националното ръководство на партията Людмила Илиева, председателят на Националния младежки клуб Христина Димитрова, областният лидер на тъмносините Йордан Байчев, председателят на Дамския клуб във Велико Търново Елена Чамуркова, както и много съмишленици на идеята за силна и демократична България.


Основни инициатори за създаването на Младежки клуб във Велико Търново са Стелиян Маджаров и Ивел Йорданов, като Маджаров бе избран за председател на клуба. Той е на 28 г., завършил е „Български език и история” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, магистър е по туризъм и по счетоводство и контрол, а в момента следва право. Собственик на туристическа агенция, но работи и като адвокатски сътрудник, семеен, със син на няколко дни.
Ивел Йорданов е 24-годишен, студент в УНСС, където завършва„Икономика на туризма”. Йорданов е модел и лице на световни брандове, работи като адвокатски сътрудник.


Към този момент участие в Клуба са заявили 12 младежи, но сме убедени, че ще привлечем още привърженици. Отворени сме към всички желаещи между 18 и 35 г. Ще участваме в предстоящите евроизбори като кампания на коалицията „Демократична България”. Смятаме да разясним на младежите защо е нужно да гласуват и защо е необходимо да подкрепят нашите коалиционни партньори и листата на „Демократична България”. Ще акцентираме и върху това защо е важно да запазим поведението на Европа, начерта плановете на Младежкия клуб Стелиян Маджаров. Маджаров анонсира също, че в местните избори през есента младите в ДСБ ще участват в разработването на програмата на партията в секторите младежка политика, спорт, образование, трудова заетост и др. и в кандидат-съветническата листа.
Според нас ще има и предсрочни парламентарни избори, така че ще имаме и кандидати за народни представители. Смятаме, че младежите и хората, които ще спечелим, трябва да участваме активно в този процес. От нас зависи бъдещето на България, е убеждението на Маджаров.
Наблюдението му сочи, че младежите не са съвсем наясно какво е политика и оттам нямат подходящ мотив да гласуват, а оттам идва и положението, в което се намира България. Младежите трябва активно да участват в политическия живот в страната, още веднъж акцентира Маджаров.
Младежкият клуб ще работи за разпространението на идеите на ДСБ, ще поддържа партньорство с „Да, България” и „Зелените”, като занапред смята да си сътрудничи и с други младежки организации – „Терминал България”, Младежки клуб „Милениум”, Клуб „Имхотеп”. Маджаров заяви намерението на Младежкия клуб на ДСБ да възроди дейността на Ученическия парламент във Велико Търново. Имаме десетки примери как младежи имат свое мнение, но не намират къде да го изразят. Чрез този парламент биха могли да го правят, коментира Маджаров. Членове на Младежкия клуб на ДСБ ще участват следващата седмица в създаването на обществен комитет в подкрепа на ВТУ.
Основен приоритет за Младежкия клуб на ДСБ във Велико Търново ще са младежката трудова заетост и младежкото бизнес предприемачество, ще съдейства за финансиране по различни европейски програми за създаване на бизнес в общината, ще поеме функцията на медиатор между младежите и техните работодатели.
Отдел „Образование” и отдел „Спорт” ще се създадат към Младежкия клуб. Първият ще се ръководи от Стелиян Маджаров, а вторият – от фитнес инструктора Владислав Красимиров.  Културата също попада в обсега на младежите в ДСБ, но цялостната програма те ще представят на по-късен етап.
Искам да помогнем на младежите при развитието на техния малък и среден бизнес, те трябва да повярват, че могат да се развият в нашия град, каза и Ивел Йорданов.
Младежкият клуб на ДСБ е единственото място, в което ролята на младите е значима до степен да показваме, че сме почтени хора. Във Велико Търново имате възможност да направите смислени и съдържателни инициативи, пожелавайки успех, каза Христина Димитрова. Конструкцията на това управление се клати, затова ние се подготвяме с тези прекрасни млади хора, окуражи ги и Йордан Байчев.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ДСБ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати