Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Ученици от СПГ „Алеко Константинов“ станаха трети в регионален кръг на „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

  28.03.2019 16:19
Ученици от СПГ „Алеко Константинов“ станаха трети в регионален кръг на „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

На 22 и 23 март 2019 г. в ПГМЕТ – гр. Ловеч се проведе регионален кръг от Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.
В проявата, организирана от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“ ЕООД, взеха участие и се представиха достойно ученици от Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“.


На 22 март при официалното откриване и техническата конференция инж. Ирина Стоенчева, директор на училището, пожела на участниците успешно представяне и феърплей.
В надпреварата тази година участие взеха 9 отбора от областите В. Търново, Ловеч и Плевен.
Всеки отбор се състоеше от 4 ученици, предварително избрани от проведените училищни кръгове, като трима от тях се състезават в категория „Най-добър млад автомонтьор“, а четвъртият в „Най-добър водач на МПС“.
В първия ден от надпреварата всички състезатели решаваха теоретичен тест за автомонтьори на хартиен носител и тест за водач на МПС - онлайн листовка.
През втория ден се проведоха практически задания за автомонтьори – отборно по предварително обособени 5 поста, индивидуално задание за автомонтьор за участника с най-много събрани точки и индивидуално практическо задание за водач на МПС.


Най-атрактивно бе индивидуалното практическо задание за водач на МПС, в което участник от всеки отбор демонстрира умения за майсторско управление на МПС по предварително определено трасе. Представител на свищовската гимназия бе Иван Василев Василев от IX „а“ клас, който в надпреварата с по-големите от него съперници зае 4-то място.
Отборът на СПГ „Ал. Константинов“ в състав Петър Митков Димитров от XII „г“ клас, Найден Валериев Алексиев и Мартин Пламенов Георгиев от IX „а“ клас завоюва трето място в отборното класиране „Най-добър млад автомонтьор“.
Ръководството на Гимназията изказа благодарност на отбора и техния ръководител  Тони Вързалов за достойното представяне.


Ключови думи
СПГ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати