Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Масова колоездачна обиколка предстои във Велико Търново

  27.03.2019 13:41
Масова колоездачна обиколка предстои във Велико Търново

Масова колоездачна обиколка ще бъде проведена на 29 март, петък, във Велико Търново. Обиколката се организира от групата за здраве „TarnovoRuns“ и е втората само в рамките на месеца. И този път обиколката е именувана „Веломафия“.
Към „Веломафия“ може да се присъедини всеки, стига колелото му да е изправно и с лампички. Групата ще тръгне в 19 ч. от западния вход на СУ „Вела Благоева“ и ще се движи по маршрута от ж.к. „Бузлуджа“ по бул. „Никола Габровски“, през центъра на Велико Търново, до Царевец. След това се катерим до Ректората на ВТУ и завършваме на паметника „Асеневци“, уточняват от „TarnovoRuns“.
Подобна масова обиколка на Велико Търново групата организира всеки последен петък на месеца. Над 20 са вече велосъбитията, проведени от 2017 г. досега. Подобни инициативи има в почти всички по-големи градове по света, като названието им е „Критична Маса“.
„Веломафия“ е малка част от нещата, които от „TarnovoRuns“ правят, за да накарат търновци да живеят здравословно. Тази вечер например на стадион „Ивайло“ в 19 ч. започва масова фитнес тренировка.
До тук всички техни събития са били напълно безплатни и достъпни за всеки желаещ. За да бъде запазена тази възможност и за вбъдеще, от групата разчитат както на верни свои съмишленици, така и на дарители.
„TarnovoRuns“ може да бъде подкрепена на https://dmsbg.com/10560/dms-zdrave-tarnovoruns/?fbclid=IwAR0m_Wlwi1W0DBuEX-jzTLn2-V3yRq5Xr4CICtJmypfD-fIyQdNSyB1yL5Q.

dmsbg.com/10560/dms-zdrave-tarnovoruns/


Ключови думи
TarnovoRuns Веломафия
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати