Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

ПУДООС отпусна на Община Свищов над 3 млн. лв. за закриване и рекултивация на депо за отпадъци

  22.03.2019 15:33
ПУДООС отпусна на Община Свищов над 3 млн. лв. за закриване и рекултивация на депо за отпадъци

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда отпусна на Община Свищов средства в размер на близо 3 млн. и 100 хил. лв. за реализиране на Проект „Закриване и рекултивация на депо за ТБО, община Свищов, м. Ненова шатра“.  Депото за ТБО е с площ 48 900 кв. м. и е в експлоатация повече от 40 години.
Дейностите по изпълнение на проекта включват изпълнение на строително-монтажни работи съгласно изготвения технически инвестиционен проект и изпълнението на техническата и биологичната рекултивация на депото за твърди битови отпадъци (ТБО), както следва: Подготвителни работи на строителната площадка – разчистване на терена, разполагане на временни съоръжения във връзка с изпълнението на СМР, и др.; Демонтажни работи; Доставка на необходимите материали, механизация и оборудване;
•Изпълнение на строително-монтажните работи; Биологична рекултивация на депото – благоустрояване на терена; Извършване на контролни тествания, изисквани съгласно действащата нормативна уредба.
След откриване на строителната площадка, срокът за изпълнение строително-монтажните работи и дейности за техническа рекултивация е до 7 календарни месеца, а срокът за изпълнение на биологичната рекултивация е 36 месеца от датата на подписването на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа.
Реализирането на проекта е от изключителна важност за Общината и е в съответствие с принципите за опазване на околната среда.
Благодарение на своята активност и преодолените трудности във връзка с процедурата на ОВОС, Община Свищов ще реализира пореден проект от голямо значение за района.


Ключови думи
ПУДООС Свищов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати