Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Емил Павлов ще е новият Почетен гражданин на Велико Търново

  11.03.2019 14:52
Емил Павлов ще е новият Почетен гражданин на Велико Търново

 Президентът и създателят на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов ще е новият Почетен гражданин на Велико Търново за 2019 г., научи RegNews от председателя на Общинския съвет Венцислав Спиридонов. Това решение е взето днес на заседанието на комисията съгласно Наредбата за символите и наградите на Община Велико Търново, на която той е председател. В комисията влизат всички председатели на постоянни комисии в местния парламент.

 Решението на комисията е подплатено и от положителното становище на кмета Даниел Панов, в което се казва: „Инж. Емил Боянов Павлов е наш именит съгражданин и културен деец. Създаденият от него, в партньорство с Община Велико Търново, Международен фолклорен фестивал Велико Търново е мащабно събитие, което за своите 21 издания се превърна в традиция и емблема на нашия град. Фестивалът, чийто основен двигател е г-н Емил Павлов, има значителен принос за града в областта на културата, както и популяризирането на гр. Велико Търново не само в национален и европейски, но и в световен мащаб.

Във връзка с гореизложеното, считам че е напълно заслужено удостояването с титлата „Почетен гражданин на Велико Търново” на един от видните културни дейци инж. Емил Павлов”.

 Препоръката да бъде издигнат човекът-фестивал за Почетен гражданин, ще бъде гласувана от Общинския съвет на Празничната сесия на 22 март.

 Ана Райковска

 


Ключови думи
Емил Павлов Почетен гражданин
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати