Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Коледно тържество и базар проведоха в Хуманитарна гимназия (СНИМКИ)

  19.12.2018 15:24
Коледно тържество и базар проведоха в Хуманитарна гимназия (СНИМКИ)

Уникално коледно тържество проведоха днес в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“. Учениците, техните преподаватели и ръководството на гимназията бяха подготвили богата програма с много изненади.
Сред гостите на празника бяха председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов и председателят на Комисията по образование в Общинския съвет проф. Михаил Харалампиев. В началото те се насладиха на грациозни балетни изпълнения, като девойките заслужиха аплодисментите на публиката.
Бурни овации и много смях предизвика Театралната трупа в училището, която представи хумористична постановка. В нея възпитаниците на гимназията се въплътиха в своите преподаватели и показаха веселата страна на часовете по философия, история, литература, английски език и физкултура.
Програмата продължи с надиграване между класовете. Те трябваше да демонстрират уменията си по народни танци, а с купата заслужено се поздравиха учениците от IX клас. Втори останаха десетокласниците, а осмокласниците и учениците от XI клас си поделиха третото място. Председател на журито беше д-р Павлин Чаушев, който е бивш възпитаник на гимназията.
За пръв път по време на коледното празненство бяха раздадени и грамоти. Те бяха връчени от  директора Павлин Витанов, който благодари на всички за коледната програма и веселото настроение.
„Днес много се вълнувам, защото за пръв път виждам толкова весело празненство в гимназията. Тази година искам да отбележа новото начало с даване на грамоти“, сподели директорът Павлин Витанов.  А първата беше връчена на пълната отличничката Ива Георгиева. Грамота за инициативност получи и един от младите преподаватели Пламена Василева-Стоянова, която успя да възстанови кабинета по биология в училището.
„Сега искам да обявя нещо, което за пръв път ще се случи във Велико Търново. Г-жа Пламена Василева-Стоянова, заедно с ученици, решиха да създадат Клуб по гръцки език и култура. Благодаря Ви за това, надявам се Клубът да привлече много ученици“, сподели Павлин Витанов.
Бурни овации получи и носителят на третата грамота „Пазител на ценностите на Хуманитарна гимназия“ г-н Иван Казаков, който е част от училището дълги години.
Празненството продължи с традиционния Коледен базар в училището. На него всеки можеше да си купи ръчно изработена картичка и коледен сувенир. Учениците демонстрираха и завидни кулинарни умения, а техните специалитети се радваха на огромен интерес от посетителите, които не пропуснаха да си вземат мъфини, баници и сладкиши.

Събраните средства и тази година ще бъдат дарени за инициативата "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на Президента на Република България.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
Хуманитарна гимназия тържество коледен базар
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати