Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Козаревските театрали се представиха успешно на престижен форум в Самоков

  29.10.2018 11:40
Козаревските театрали се представиха успешно на престижен форум в Самоков

Театралният състав на Козаревец „Парашкев Парашкевов” спечели награди от първото си представително участие в Националния фестивал на любителските театри „Театър без граници“ в Самоков. Във фестивала трупата участва с последната си постановка „Женско царство” с режисьор Стефка Петрова.
За добрата работа на сцена театралите от Козаревец бяха високо оценени от професионалното жури с председател актьорът Антон Радичев и членове Иван Танев и Цветанка Почеканска. Журито отличи с наградата за поддържаща мъжка роля най-възрастния от трупата на Козаревец - 64-годишният Иван Стаматов за ролята му на дядо Еньо, а номинация за младежка роля бе присъдена на един от най-младите таланти на Козаревец - 21-годишният Свилен Цанев за ролята му на св. Никола.


Удовлетворени сме и благодарни, че наред с имената на градски и утвърдени любителски театри се чу на този престижен фестивал и името на малкото село Козаревец. Благодарности към нашия уникален режисьор – Стефка Петрова, за професионалната й работа, за ентусиазма и търпението. Благодарим за подкрепата и доверието и на нашите верни партньори и приятели през годините  - общинският съветник Ралица Рашева и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, каза от името на всички самодейци секретарят на козаревското читалище „Земеделец-1899” Йорданка Андреева.  


Ключови думи
Козаревец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати