Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Църквата „Свети Димитър“ в Козловец отбеляза 130-годишна история

  26.10.2018 14:50
Църквата „Свети Димитър“ в Козловец отбеляза 130-годишна история

На Димитровден в свищовското село Козловец беше отбелязана 130-годишнината от построяването на църковния храм „Свети Димитър“. Празникът събра десетки жители на селото да се помолят за здраве и благополучие и да отпразнуват заедно Димитровден. Заедно с кмета на селото Борис Велев, православния празник и кръглата годишнина на храма уважиха председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова и кметове на кметства от близките населени места.
Архиерейският наместник отец Руслан благослови присъстващите миряни. „Да благодарим на нашите предци, създали този храм като духовното сърце на село Козловец, за да можем всички ние да правим своите срещи с Бога. Това, че всички вие днес сте тук и сте довели децата, е знак, че тази църква, която днес чества своята 130-та годишнина, има нуждата и смисъла да бъде тук“, каза отец Руслан. След празничната литургия в двора на църквата беше направен курбан за здраве и благополучие за жителите на селото.

В община Свищов има три православни храма, носещи името на свети Димитър Солунски – в Козловец, в Овча могила и в Свищов. И трите днес отбелязаха своите храмови празници.


Ключови думи
Козловец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати