Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура

ГОАРТ направи изложба в църквата „Свети Стефан“ в Истанбул

  19.10.2018 16:20
ГОАРТ направи изложба в църквата „Свети Стефан“ в Истанбул

Горнооряховски художници представят своето творчество в криптата на обновения български храм „Свети Стефан” в Истанбул. Изложбата на ГОАРТ бе открита на 17 октомври и ще остане в Желязната църква до 31 октомври. Гостуването на Сдружението на горнооряховските художници в турския мегаполис се реализира с подкрепата на Община Горна Оряховица, Фондацията на българските православни църкви и генералното консулство на Република България в Истанбул.


Със свои творби участват Ваня Балтова, Илия Банков, Красимир Коцев, Искрен Арабаджиев, Деница Александрова, Ирена Янкова, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Роза Абаджиева, Стефан Балтов, Янко Янков. Художниците изказаха благодарността си за подкрепата на Община Горна Оряховица в лицето на кмета на общината инж. Добромир Добрев, на Българския генерален консул в Истанбул Ангел Ангелов и за всеотдайността на Сийка Чирпанова, на консула по културата Георги Николов и целия екип на Българската екзархия в Истанбул, както и на всички, които направих тази изложба възможна.
На следващия ден ГОАРТ представи поредното си творческо предизвикателство и пред горнооряховчани.

В Художествена галерия „Недялко Каранешев“ беше открита изложбата „50х50”. Заигравката в заглавието не е случайна – всички картини, представени в изложбата, са композирани като квадрат 50 на 50 см. В това предизвикателство се включиха Ваня Балтова, Илия Банков, Деница Александрова, Ирена Янкова, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Роза Абаджиева, Станимир Борисов, Искрен Арабаджиев, Стефан Балтов, Янко Янков.


Ключови думи
ГОАРТ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати