Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Лясковска детска градина вече си има открита сцена

  13.10.2018 12:29
Лясковска детска градина вече си има открита сцена

С богат концерт под наслов „Фолклорна магия в Лясковец” бе сложен финалът на проект „Да градим с мисъл и творим с чувство”, реализиран от децата, учителите и училищното настоятелство при лясковската ДГ „Радост”. С проекта те успяха да сбъднат една своя дългогодишна мечта - изграждането на открита сцена в двора на детската градина. Това стана с финансовата подкрепа на Община Лясковец и Платформа АГОРА.
През месец август Сдружение „Училищно настоятелство” започна реализиране на проект, финансиран от фонд за подкрепа на местни инициативи в Община Лясковец и Платформа АГОРА. Проектът имаше за цел да се обособи място за творчески изяви на децата от детска градина „Радост” и техните гости, активизиране участието на родители, учители и граждани от квартала с доброволен труд.
Мотото, което заложихме в нашия проект, е „Да градим с мисъл и творим с чувство, сподели при откриването директорът на „Радост” Габриела Иванова. Откритата сцена в двора ни е иновация в нашата работа и единствена на територията на детските градини в общината, каза Иванова и допълни: Изказвам своята благодарност на всички родители и жители на квартала, които се включиха с доброволен труд при подготовката на терена, изграждането и монтажа на сцената.
С доброволен труд и грижа за най-малките жители на Лясковец са се включили Любомир Василев и Георги Райков, Митко Йорданов, Стефан Иванов, Кънчо Цонев, Николай Гацов, Веселин Георгиев, Димитър Иванов, Галина Симеонова – книжарница "Спектър" град Лясковец и Анелия Тахрилова – „НУРИ” ЕООД.
Да уважат празника и труда на децата за събитието в слънчевата детска градина дойдоха скъпи гости – кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, председателят на Общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева, представители от общинска администрация, Екатерина Миновска – старши експерт в РУО В. Търново и други. Както повелява традицията, бе отслужен водосвет за здраве, благополучие и творчески успехи на деца и учителски колектив. Освещаването на новата придобивка направи отец Зоран Мамучевски. Символично бе прерязана и лента, с което бе даден старт в използването на новото съоръжение.
В концерта на децата, представящ фолклорните традиции, се включиха не само малките възпитаници на „Радост”, но и техни приятели от другите детски градини в Лясковец - "Пчелица" и "Славейче", ученици от лясковските училища "Максим Райкович" и "Цани Гинчев", както и гости-самодейци от вокалната група при пенсионерски клуб „Мазневска чешмичка”. Всички заедно пяха и танцуваха, като вплетоха в празничната плетеница лясковски фолклор, обичаи, наричания, изпяха и химна на емблематичния за Лясковец Петропавловски събор „Хоро се вие край манастира”, представиха ритуално и гроздобер по лясковски и други.


Ключови думи
ДГ Радост
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати