Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Доброволци се натъкнаха на поредните нерегламентирани сметища в Горна Оряховица

  18.09.2018 15:58
Доброволци се натъкнаха на поредните нерегламентирани сметища в Горна Оряховица

На голям брой нерегламентирани сметища с изхвърлени строителни отпадъци се натъкната доброволците, взели участие в кампанията „Да изчистим България заедно“ в Горна Оряховица. За да бъдат почистени тези камари със строителни отпадъци, Общината ще трябва да изразходва допълнително немалък финансов ресурс.
Изхвърлянето на отпадъци от строително ремонтни дейности в контейнерите за битови отпадъци и около тях е забранено. Глобата за това е от 300 до 1 000 лв. за физически и от 1 400 лв. до 4 000 лв. за юридически лица.
Екоинспекторите напомнят, че строителните отпадъци могат да се предават на площадката на „Кънстракшън уест“ ЕООД, която се намира до бившия Домостроителен комбинат в Горна Оряховица. Гражданите могат да направят заявка за контейнер за строителни отпадъци на телефона на фирмата: 0988 801 321. Контейнерът се предоставя срещу заплащане.
Освен нерегламентираните сметища, зачестиха и вандалските прояви в парковете. Последният е от Градската градина, където е потрошена едната врата на футболното игрище, изградено съвсем скоро. Вратата ще бъде ремонтирана от работниците на Общинското предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване“ и ще бъде сложена отново на игрището.


Ключови думи
сметища
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати