Понеделник, 15 Мар 2021
            
Култура

Камелия Тодорова спечели търновската публика със завладяващ глас и любими хитове

  15.09.2018 15:51
Камелия Тодорова спечели търновската публика със завладяващ глас и любими хитове

Концертът на Камелия Тодорова и Биг бенда на Велико Търново с диригент Владимир Бошнаков поставиха снощи ударно началото на трите „Есенни джаз вечери” в старата столица. Очакваното завръщане на „търновската царица” бе посрещнато топло от многобройната ентусиазирана публика в Летния театър.

С дълбок, чувствен и по-добър от всякога глас тя изпя част от песните от албума си Pleasure, както и нейни кавъри на любими парчета от Рей Чарлз, Били Холидей и др. Изпълненията й на блус, рок и поп музика разкриха необятността на нейния талант. На великотърновската публика Камелия Тодорова представи и новата си авторска творба „Красив спомен”, написана от дъщеря й Рахел.

Във втората част на концерта прозвучаха подпури от българските й хитове „Не ме гледай така, момче”, „Откритие”, „Да е влюбен в този свят” и „Прошепнати мечти”.

 Достойно до голямата звезда на вечерта се представи и Биг бенда на Велико Търново, който свири вдъхновено под аплодисментите на публиката. Гершуин, Моцарт, Глен Милър бяха музикалният подарък за търновци и гостите на града.

 Два часа преди концерта беше репетицията в Летния театър на певицата с Биг бенда. Абсолютна перфекционистка, тя поизпоти доста музикантите и тоноператорите, докато всеки тон и музикален акцент зазвучат съвършено. Затова на самия концерт с прекрасните си изпълнения тя спечели и неизкушените от джаза.

След края на спектакъла, продължил над час и половина, мнозина се наредиха на опашка за автографи. А за в. „Кореспондент” тя бе така любезна да даде интервю, което може да прочетете в следващия брой.

 Тази вечер музикалните празници на джаза продължават с концерт на формацията от Стара Загора „Овърграунд брас бенд”.

Ана Райковска

 


Ключови думи
Камелия Тодорова Есенни джаз вечери във Велико Търново - 2018 Летен театър концерт
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати