Неделя, 02 Oct 2022
            
Крими

Задържаха англичанин заради побой, дрога и оръжие

  25.07.2018 09:49
Задържаха англичанин заради побой, дрога и оръжие

Свищовски полицаи задържаха британски гражданин за побой, притежание на наркотични вещества и нерегистрирано оръжие.
Полицейските служители действали по сигнал за извършен побой. Вчера по обяд в управлението съдействие е потърсила 48-годишна жена от с. Хаджидимитрово. Тя обяснила, че на 26-годишния й син е бил нанесен побой от 39-годишен британски гражданин, живущ в същото село.
В хода на разследването е установено, че във вторник на автобусна спирка в селото между потърпевшия и извършителя е възникнала разпра, която е прераснала в сбиване, при което по-възрастният мъж е нанесъл удари по тялото на пострадалия, след това двамата се качили в автомобила на англичанина и край с. Совата чуждият гражданин му нанесъл още удари с твърд предмет. В резултат на това 26-годишният мъж е получил множество фрактури по краката, ръката и носа. Той е бил транспортиран за лечение във великотърновската болница.
При извършена проверка в дома на британския гражданин са установени и иззети около 3 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана, и нерегистрирана пушка. Англичанинът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Междувременно друг британец бе обвинен в държане на дрога. През януари тази година при проверка на жилището на 55-годишния мъж в с. Вързулица, служители на РУ – П. Тръмбеш установили и иззели около 600 грама канабис. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение подписка.


Ключови думи
дрога
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати