Вторник, 04 Oct 2022
            
Общество

На „Раховец“ 7Б показват как и панелният квартал може да стане красиво място

  22.07.2018 12:41
На „Раховец“ 7Б показват как и панелният квартал може да стане красиво място

Кадри от вход на жилищен блок в софийския квартал „Люлин 2“ обиколиха социалните мрежи преди дни и натрупаха безброй положителни коментари. Обединени, тамошните живущи са си спретнали истински оазис в и около блока. Те обаче не са единствените, които предпочитат още с влизането във входа да им стане приятно. Подобен пример има и в Горна Оряховица.
Че на ул. „Раховец“ 7Б в Горна Оряховица се е работило здраво личи още със спирането на адреса. Блокът е саниран и визията му няма нищо общо с визията, с която обикновено свързваме панелките. Но това не е всичко – съседите са надградили направеното по националната програма за енегрийна ефективност и вече се радват на кътче, от което лъха уют.
Доволни сме от санирането. След като приключи то от Общината и със съдействието на кмета ни осигуриха материали – пръст, пясък, плочки, с които оправихме дългогодишен проблем. Преди това непрекъснато се събираше вода пред входа, сега такова нещо няма, разказа домоуправителят Иван Петров. Петров допълни още, че пак с помощта на Общината е решен и друг проблем – с откритите външни елтабла. Много пъти сме подавали сигнал до Енергото, но резултат досега нямаше, каза Петров.
С предоставените от Общината материали е заравнено пространството пред ул. „Раховец“ 7Б. Жените от входа, начело с баба Стефка, оформили градинка, засадили цветя. Дъщерята на Иван Петров – Катя Николова, която е възпитаник на горнооряховския художник Янко Янков, пък изрисувала стените на входа. Отнякъде се появил и кът за сядане...
Всичко може, стига човек да има подкрепа и желание, обобщават съседите, докато разпускат с раздумка на новата си пейка, също предоставена им от Община Горна Оряховица.
 


Ключови думи
блокове панели Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати