Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

И Община Горна Оряховица ще търси отговорност от директорката на ДГ „Бодра смяна“

  03.07.2018 14:23
И Община Горна Оряховица ще търси отговорност от директорката на ДГ „Бодра смяна“

Община Горна Оряховица ще потърси отговорност от директора на ДГ „Бодра смяна“ Жанета Иванова-Атанасова. В ръководеното от Иванова детско заведение миналия четвъртък е пострадало 4-годишно момиче. Директорката обаче не е информирала за това работодателя си - Общината, който научил от медиите за случилото се.
Това е недопустимо. Днес сме извикали директорката да даде обяснение, а след консултация с юрист ще преценим какво наказание да бъде наложено, коментира ресорният заместник-кмет Йорданка Кушева. Според кмета инж. Добромир Добрев, Общината ще излезе с официално становище през следващата седмица, след като случаят бъде детайлно проучен. Инж. Добрев информира още, че е образувано досъдебно производство.
До инцидента се стигнало, след като детето опитало да вземе играчка от етажерка в детската градина. Етажерката обаче паднала и го ударила в лицето, гърдите и едната ръка. Момиченцето било закарано в Спешна помощ в Горна Оряховица от майка си, на която се обадила медицинската сестра. От там семейството е насочено към Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен.
В обедните часове днес в ДГ „Бодра смяна“ бяха единствено строителни работници, които правят летен ремонт. Официално заведението е във ваканция, като децата, за които вкъщи денем няма кой да се грижи, са пренасочени към ДГ „Здравец“. По информация на RegNews пък Жанета Иванова е пуснала молба за отпуск. На този етап тя не й е подписана.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Бодра смяна
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати