Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Процедура за дисциплинарно наказание започна срещу директорката на „Бодра смяна“

  06.07.2018 13:14
Процедура за дисциплинарно наказание започна срещу директорката на „Бодра смяна“

Продължават проверките за случая с пострадалото дете в горнооряховската детска градина „Бодра смяна“. До седмица ще станат ясни всички обстоятелства, включително защо компетентните институции не са уведомени в законовия срок за инцидента.
„Взети са писмени обяснения от директорката. След депозирането им в деловодството на Община Горна Оряховица е започнала процедура по дисциплинарно наказание“, съобщи кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
Той поясни, че в кратък срок ще бъдат събрани становища от експерти, Обществения съвет към детската градина и Регионалното управление на образованието. След това ще се премине и към налагане на законова санкция, съгласно Кодекса на труда, поясни още инж. Добрев.
„Надявам се този процес да приключи до края на другата седмица. Разглеждат се показанията на директорката и служителите. Към момента директорката не е депозирала оставка. Има доста пропуски, които са направени, така че следващата седмица ще имаме цялостен резултат“, сподели кметът на Горна Оряховица.
Директорката Жанета Иванова ръководи детското заведение повече от седем години, до момента няма информация дали е имало други сигнали срещу нея, сподели инж. Добромир Добрев.
 


Ключови думи
Бодра смяна дете инцидент Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати