Неделя, 02 Oct 2022
            
Спорт

Свищовски студент стана вицешампион по джудо в Национална универсиада 2018

  23.05.2018 12:58
Свищовски студент стана вицешампион по джудо в Национална универсиада 2018

Първокурсникът от Стопанска академия Едмон Белчев завоюва сребърен медал в Национална универсиада 2018. Свищовският студент от специалност „Бизнес информатика” участва в най-мащабното университетско спортно събитие в състезанието по джудо.
В тазгодишното издание на студентския шампионат, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик”, чийто домакин бе НСА „Васил Левски”, участваха над 1400 студенти от 27 университета, които се състезаваха в 15 вида спорт. Едмон бе единственият участник от Университетски спортен клуб „Димитър А. Ценов” и се състезава в категория 66 кг. В двете срещи, в които опонентите му бяха от Софийски университет, свищовският джудист завърши с ипон. На финала младият IT специалист от Свищов се изправи срещу студент от Национална спортна академия и малко не му достигна, за да се пребори за златото. Така, още при първото си участие в Национална универсиада, първокурсникът от Стопанска академия завоюва вицешампионска титла. Негов треньор в УСК „Д. А. Ценов” е ст. преп. д-р Силвия Иванова.  
Едмон Белчев тренира джудо от шест години в местния спортен клуб „Джудоспорт” със старши треньор Севдан Златанов. През настоящата състезателна година той има и други два медала от републикански първенства – сребърен по бойно самбо и бронзов по джудо. В момента свищовският студент се подготвя за балканско първенство по джудо.


Ключови думи
джудо Свищов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати